Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-معاون دفتر بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت با اشاره به آمار بیماریهای قلبی و عروقی و مرگ و میر سالانه آن در کشور، در عین حال نسبت به کاهش مراجعات پزشکی برای بیماریهای غیرواگیر در دوران کرونا هشدار داد.

 دکتر علیرضا مهدوی در نشست خبری ویدئو کنفرانسی از استودیو سلامت وزارت بهداشت، به مناسبت روز جهانی قلب با اشاره به برنامه های مختلفی که از سال ها قبل برای پیشگیری از بیماری های غیر واگیر انجام می شود، گفت: چاقی نیز یک بیماری است و برای کنترل وزن هم برنامه هایی داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع در حوزه تغذیه و فعالیت فیزیکی تعریف می شود. در برنامه "ایراپن" ارزیابی میزان خطر حوادث قلبی عروقی را انجام می دهیم. همچنین میزان فعالیت بدنی و وضعیت تغذیه نیز مورد بررسی قرار می گیرد تا جایی که در سال های گذشته کارشناس تغذیه نیز برای فعالیت به مراکز سطح یک خدمات ما اضافه شده و به مراجعان، مشاوره تغذیه می دهند.

کاهش مراجعات پزشکی برای بیماریهای غیرواگیر در دوران کرونا

وی با اشاره به اینکه پس از شیوع کرونا ارائه خدمات برای بیماری های غیر واگیر کاهش یافته است، گفت: حتی در زمان قرنطینه برخی خدمات متوقف هم شدند. برخی خدمات که آنچنان حیاتی نبودند بر اساس نیاز افراد و در صورت مراجعه آنها ارائه می شدند. در عین حال دستورالعمل هایی برای فعالیت بدنی در کودکان، نوجوانان و بزرگسالان ارائه کردیم. شاید در ابتدا تصور می شد که بساط کرونا طی دو یا سه ماه برچیده خواهد شد، اما پس از آنکه متوجه شدیم کرونا فعلا همراه ماست ارائه خدمات نیز نسبت به دوران قرنطینه افزایش پیدا کرد.

مهدوی با تاکید بر اینکه افرادی که دارای بیماری زمینه ای هستند احتمالا در صورت ابتلا به کرونا، نوع شدیدتری از آن را تجربه می کنند، گفت: این موضوع یک تهدید محسوب می شود. زیرا افراد در این شرایط حتی برای دریافت مراقبت بیماری های زمینه ای نیز کمتر مراجعه می کنند و همزمانی آن با خطر کووید ۱۹ کنترل بیماری زمینه ای آنها را تحت تاثیر قرار می دهد.

سالی ۳۵۰هزار مرگ در کشور

حدود ۵۰ درصد مرگهای سالانه مربوط به بیماریهای قلبی عروقی است

وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره تعداد تقریبی مرگ های ناشی از بیماری های قلبی و عروقی اظهار کرد: بطور تقریبی سالانه ۳۵۰ هزار مرگ اتفاق می افتد که این یعنی روزی تقریبا ۱۰۰۰ مرگ، بر اساس بررسی های صورت گرفته حدودا ۴۵ تا ۵۰ درصد این مرگ ها به علت بیماری های قلبی و عروقی است. بسیاری از بیمارانی که به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست می دهند ممکن است هم سالمند بوده و هم بیماری زمینه ای داشته باشند. بیماری های زمینه ای شامل بیماری های قلبی، دیابت، فشار خون و ... است.

پیش بینی و خطرسنجی سکته های قلبی

وی با تاکید بر اینکه نیمی از بار بیماری ها به دلیل بیماری های قلبی و عروقی است، گفت: در راستای کنترل این بیماری ها کمپین بسیج ملی کنترل فشار خون بالا در سال گذشته پیگیری و اجرا شد. در این زمینه دانشگاه ها توانستند این هدف را با موفقیت و پوشش بیش از ۹۰ درصدی انجام دهند. مراقبت ها و غربالگری فشار خون در سطح یک خدمات ارائه می شود و در صورتیکه هر شخص بالای ۳۰ سال به مراکز جامع خدمات سلامت و یا خانه های بهداشت مراجعه کند، مورد غربالگری قرار گرفته و در صورتیکه فشار خون بالا یا دیابت داشته باشد، تشخیص داده شده و مورد تعیین خطر قرار می گیرد. یعنی بررسی می شود که طی ۱۰ سال آینده چقدر احتمال دارد که دچار یک عارضه قلبی کشنده شده و خطرسنجی سکته های قلبی عروقی پیش بینی می شود.

وی افزود: با شیوع کرونا این خدمات نسبت به قبل کاهش پیدا کرد. زیرا در حال ارائه خدمت با تمام قوا در حوزه کرونا بودیم. از سوی دیگر بیماران نیز برای مراجعه به مراکز ما رغبت نداشتند، در نتیجه خدمات غربالگری بیماری های غیر واگیر ۵۰ تا ۶۰ درصد نسبت به ارائه خدمت در زمان مشابه سال قبل کاهش یافت. البته خوشبختانه از تیر ماه ارائه خدمات شیب افزایشی به خود گرفته است.

وی در ادامه سخنان خود با تاکید بر لزوم انجام فعالیت بدنی مناسب اظهار کرد: در این زمینه سندی برای فعالیت بدنی تصویب شده است که پس از هفته ملی دیابت این سند توسط وزرای بهداشت، ورزش و آموزش و پرورش به امضا می رسد و فعالیت های ما برای آموزش در این زمینه آغاز می شود.

مهدوی با تاکید بر اینکه بیماری های واگیر دوره ظهور و بروز مشخصی دارند، تصریح کرد: اما بیماری های غیر واگیر اینگونه نیستند و نمی توانیم به شکل موقتی خدمات آن را ارائه کنیم و باید تا پایان سال صبر کنیم. اکنون می بینیم که خدمات ما در سطح یک به دلیل تمرکز بر بیماری کووید ۱۹ کاهش یافته است. در مورد بیماری ها و عوامل خطر غیر واگیر مطالعه ای هر چند سال یکبار انجام می شود که آخرین مطالعه در سال ۹۵ صورت گرفت. از اواخر سال گذشته دور بعدی این مطالعات را آغاز کرده بودیم که با ورود ویروس کرونا به کشور این مطالعه متوقف شد.

کاهش سن بروز سکته های قلبی

هدفگذاری کاهش ۲۵ درصدی مرگهای زودرس در سنین ۳۰ تا ۷۰ سالگی

وی با اشاره به اهداف سند ملی بیماری های غیر واگیر گفت: یکی از اهداف کاهش ۲۵ درصدی مرگ و میر زودرس در سنین ۳۰ تا ۷۰ سالگی به دلیل بیماری های غیر واگیر است. امروزه می بینیم که سن سکته های قلبی در حال کاهش است و حتی دیابت نوع ۲ در جوانان و نوجوانان نیز مشاهده می شود که علت این موضوع کم تحرکی است. از طرف دیگر با افزایش مصرف چربی های مضر و کاهش مصرف میوه و سبزیجات، خطر چاقی افزایش می یابد تا جایی که ۶۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال کشور دچار اضافه وزن یا چاقی هستند. این موضوع به علت نوع زندگی اتفاق می افتد.

مهدوی ادامه داد: در کشورهای در حال توسعه به علت ماهیت این موضوع و شرایط شهر نشینی و زندگی ماشینی این اتفاق می افتد و باید مردم را ترغیب به فعالیت بدنی کافی و اصلاح سبک زندگی و تغذیه سالم کنیم. ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی در سه تا پنج نوبت در طول هفته، عدم مصرف الکل و دخانیات و همچنین عدم مصرف فست فود و غذاهای چرب در کنترل بیماری های غیر واگیر می تواند بسیار موثر باشد.

وی با اشاره به شعار امسال روز جهانی قلب مبنی بر اینکه (با تمام وجود از سلامت قلب خود مراقبت کنید)، ادامه داد: مهمترین نکته اصلاح شیوه زندگی برای افرادی است که هنوز به بیماری های قلبی مبتلا نشده اند.

تعیین خطر بیماریهای قلبی برای سنین بالای ۳۰ سال

اگر می خواهید بدانید چقدر ممکن است دچار حادثه قلبی شوید، به پایگاه های سلامت مراجعه کنید

معاون مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت، افزود: برای سال جاری و همزمان با روز جهانی قلب پروژه ای برای تعیین خطر بیماری های قلبی عروقی در افراد بالای ۳۰ سال به شکل نوینی در حال انجام است. این خدمات از سال ۹۵ در سطح یک به تمام افراد بالای ۳۰ سال در حال ارائه است و کسانی که می خواهند بدانند در ۱۰ سال آینده چقدر ممکن است دچار حادثه قلبی عروقی شوند می توانند به پایگاه های سلامت مراجعه کرده و از این موضوع آگاه شوند.

چاقی از مهمترین علل بیماری های قلبی و عروقی

وی افزود: چاقی یکی از مهمترین عامل بیماری های قلبی عروقی است. البته نباید در کنار آن از نقش دخانیات در بروز این بیماری ها غافل باشیم. خانم ها به دلیل شرایط فیزیولوژی تا پیش از یائسگی کمتر در معرض خطر بیماری های قلبی هستند، اما پس از یائسگی این موضوع تغییر کرده و بعد از یک تا دو دهه در خطر بیماری های قلبی با آقایان یکسان می شوند. در بررسی ۲۰ علت اول بروز مرگ و میر، دو عامل سکته های قلبی و مغزی در رتبه های بالا قرار دارند.

تنباکوهای معطر حذف شوند

وی با اشاره به عوارض مصرف دخانیات در بروز بیماری های قلبی و عروقی تاکید کرد: کمتر از دو دهه است مصرف قلیان نسبت به گذشته فراگیر شده است. با ورود تنباکوهای معطر طیف مصرف کنندگان قلیان گسترش یافت. به نظر بنده اگر نمی توانیم جلوی عرضه قلیان را بگیریم یکی از روش های کاهش آسیب می تواند این باشد که تنباکوهای معطر را حذف کرده و تنباکوهای طبیعی را عرضه شوند و آن وقت می بینیم که دیگر خیلی ها نمی توانند به شکل سنتی با این نوع تنباکو متقاضی قلیان باشند.

مهدوی افزود: در تعیین خطر عوارض بیماری های قلبی و عروقی، فشارخون، کلسترول خون، سن، جنس و مصرف دخانیات موثر است. شاید نتوانیم سن یا جنسیت را کنترل کنیم، اما با مداخله به موقع در سه عامل دیگر می توانیم خطر بروز بیماری قلبی و عروقی را کاهش دهیم. اکنون پس از آنکه افراد برای سنجش خطر به ما مراجعه می کنند؛ در صورتیکه احتمال بدهیم در ۱۰ سال آینده ممکن است دچار عارضه قلبی حادی شوند، داروی استاتین را برای آنها تجویز می کنیم.

معاون مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت در خاتمه افزود: بر این باور هستیم که با اقدامات ذکر شده می توانیم تا ۲۵ درصد مرگ و میرهای زودرس را که ناشی از بیماری های غیر واگیر است، کاهش دهیم. از سال ۱۳۸۳ برنامه پیشگیری از دیابت و فشار خون در کشور ادغام شد و از سال ۹۵ در تمام پایگاه ها خطرسنجی بیماری های قلبی عروقی به شکل رایگان انجام می شود و افراد پس از تشخیص بیماری می توانند با پوشش بیمه ای تحت درمان قرار گیرند. خدماتی که ما در مراکزمان در سطح یک ارائه می کنیم، رایگان است. از ابتدای مهر ماه امسال نیز تصمیم گرفته ایم نوع خدمات را در گروه هدف در ۶۳ دانشگاه علوم پزشکی با توجه به شیوع کرونا اندکی تغییر دهیم.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: بیماری های قلبی و عروقی بیماری های غیر واگیر بیماریهای غیرواگیر بیماریهای قلبی قلبی عروقی سکته های قلبی وزارت بهداشت بالای ۳۰ سال فعالیت بدنی خطر بیماری تعیین خطر بیماری ها سطح یک فشار خون زمینه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۶۵۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان با تاکید بر این‌که نباید معیار تعرفه خدمات مهندسی، قیمت ماست باشد، اقدام وزارت راه و شهرسازی در نحوه ابلاغ تعرفه‌های جدید را هوشمندانه دانست. - اخبار اقتصادی -

فرشید پورحاجت در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به تعیین تعرفه حق‌الزحمه مهندسان، اظهار کرد: افزایش 27 درصدی اعلام شده در واقع با بدیهیات اقتصاد و حقوق مهندسان و فعالان صنعت ساختمان و تورم کشور تورم هم‌خوانی ندارد.

وی افزود: بارهای گفته‌ام که بنیان این رویه در خصوص اتصال نرخ خدمات مهندسی به هزینه ساخت ایراد دارد، چراکه همواره هزینه‌های ساخت و سازها با تورم در ایران رقابت تنگاتنگی دارد و استفاده از این الگو مناسب حق‌الزحمه خدمات مهندسی نیست.

وی با تاکید بر این‌که لازم است شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان رویه جدیدی را برای تعیین تعرفه مهندسان به وزارت راه و شهرسازی اعلام کند، گفت:‌ البته با توجه به رویه موجود، این کار در اولویت شورای مرکزی نیست و اولویت آن رسیدگی به مسائل دیگری است که گاها در شان نزول این شورا و فعالیت‌های مهندسی نیست.

مصوبات کمیته 4 نفر برای افزایش نرخ خدمات مهندسی متوقف شد

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان در عین حال در خصوص عملکرد وزارت راه و شهرسازی بیان کرد: این وزارتخانه یک اقدام هوشمندانه در رابطه با ابلاغ تعرفه خدمات مهندسی انجام داده است.

پورحاجت توضیح داد: این اقدام وزارتخانه حاوی نکات مثبتی برای قانون‌مداران و نکات تنبیهی است. در واقع وزارت راه  وشهرسازی سازمان‌های نظام مهندسی استان‌ها که بر مدار قانون بوده را تشویق کرده و اجازه اعمال این 27 درصد را داده که رقم قابل توجهی است. اما برخی سازمان‌های نظام مهندسی ساختمان که خود را فراتر از قانون می‌بینند فقط 5 تا 6 درصد اجازه افزایش تعرفه را دارند.

وی یادآور شد: مرداد سال گذشته وزیر راه و شهرسازی طی ابلاغیه‌ای دستور توقف مصوبات کمیته 4نفره استان درخصوص افزایش نرخ خدمات مهندسی ساختمان را صادر کرد. سازمان‌هایی که مصوبات را متوقف کردند امسال می‌توانند 27 درصد تعرفه خدمات مهندسی را افزایش دهند.

وی در ادامه با تاکید بر این‌‌که معتقدیم باید نرخ خدمات در نقاط کشور شناورتر شود، اضافه کرد: قطعاً هزینه خدمات مهندسی در شمال تهران و در جنوب تهران متفاوت است. قطعاً هزینه‌های دفتری و ستادی مهندسان در شمال و جنوب تهران با هم خیلی تفاوت دارد. به‌عنوان مثال هزینه دفتر مهندسی در شمال تهران ماهانه 60 تا 100 میلیون تومان است که در  مناطق جنوبی این هزینه به مراتب کمتر است. این موضوع برای کل جغرافیای کشورمان صادق است.

دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان اظهار کرد:‌ این در حالی است که به‌نظر می‌رسد برای شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی تعیین نرخ خدمات مهندسی ساختمان اهمیتی ندارد.

وی اضافه کرد: هفته گذشته با رئیس شورای نظام مهندسی ساختمان جلسه‌ای داشتم و گفتم تعیین تعرفه خدمات مهندسی یکسان برای کل کشور عادلانه نیست که وی در پاسخ اعلام کرد نرخ ماست در سراسر کشور یکسان است. این‌که معیار تعیین تعرفه خدمات مهندسی، ماست باشد کار درستی نیست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • آمار بالای حیوان گزیدگی در اردبیل
  • ۴ عادت مخرب که به‌تدریج جان شما را می‌گیرد
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها
  • ۷ خاصیت بی‌نظیر آب سیب زمینی برای سلامتی
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد
  • میزان تفکیک از مبدا پسماندها در اصفهان به بالای ۱۰ درصد رسید
  • انتقال هوایی بیمار سکته قلبی از داران به بیمارستان چمران اصفهان
  • ۸۹۰ معلول زنجانی در حوزه ورزش فعالیت می کنند