Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جماران؛ نمایندگان در بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری برای تامین نظر شورای نگهبان با حداقل سن ۴۰ و حداکثر ۷۵ سال در هنگام ثبت نام داوطلبان موافقت کردند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز و در جریان بررسی گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری برای تامین نظر این شورا با اصلاح برخی از مواد، اجزا و تبصره‌هایی که اعاده از شورای نگهبان بود، موافقت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس اصلاحیه مجلس در جزء (۲) بند (الف) شرط ایرانی الاصل و تابعیت ایران به تصویب نمایندگان رسید.

همچنین در جزء ۲ بند (ب) ماده (۱) نمایندگان با حداقل سن ۴۰ سال تمام شمسی و حداکثر سن ۷۵ سال تمام در هنگام ثبت‌نام موافقت کردند.فقدان سوء سابقه امنیتی و عدم وابستگی به گروه‌های غیر قانونی

در جزء ۷ بند (ب) ماده (۱) موضوع اصلاح ماده (۳۵) قانون نیز با فقدان سو سابقه امنیتی و یا عدم وابستگی به گروه‌های غیرقانونی موافقت کردند.

در ادامه بررسی اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری نمایندگان با حذف جزءهای (ر) و (ز) در جزء ۱۰ بند (ب) ماده (۱) موضوع اصلاح ماده ۳۵ قانون موافقت کردند.

همچنین نمایندگان با جزء ۱۱ بند (ب)، تبصره ۱ ماده (۱) موضوع اصلاح ماده ۳۵ قانون نمایندگان برای تامین نظر شورای نگهبان موافقت کردند که بر اساس آن مقامات و مدیرانی که به تشخیص شورای نگهبان همطراز و هم سطح اشخاص موضوع جز «۱۰» بند «ب» این ماده محسوب می شوند و نیز افرادی که به تشخیص این شورا واجد شرایط اصل (۱۱۵) قانون اساسی و بند (۵-۱۰) سیاست های کلی انتخابات هستند می توانند در انتخابات ثبت نام نمایند.

بر اساس تبصره ۲ این ماده نیز که توسط نمایندگان تصویب شد، داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری مکلفند در هنگام ثبت نام مدارک مثبته مربوط به اجزای «۲»، «۳»، «۵»، «۶»، «۷» و «۱۱» بند (ب) این ماده را به وزارت کشور ارائه نمایند. ثبت نام در انتخابات به معنای دارابودن صلاحیت داوطلبان نبوده و در هر حال احراز صلاحیت داوطلبان بر عهده شورای نگهبان می باشد.

نمایندگان در ادامه به دلیل اصلاح تبصره ۲، با حذف تبصره۳ ماده (۱) موضوع اصلاح ماده ۳۵ قانون موافقت کردند.

در ماده ۲ این طرح نیز الحاق یک ماده به‌شرح زیر به‌عنوان ماده (۳۵) مکرر۱ به قانون به تصویب نمایندگان رسید.

بر اساس ماده (۳۵ مکرر ۱) شورای نگهبان می تواند در راستای مصوبه مورخ  ۲۰ دی ماه ۱۳۹۶ این شورا در خصوص «تعریف و اعلام معیارها و شرایط لازم برای تشخیص رجال مذهبی، سیاسی، مدیر و مدبر بودن نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری»   موضوع بند (۵-۱۰) سیاست های کلی انتخابات موارد زیر را مدنظر قرار دهد.

بر این اساس در جزء (۱) بند (الف) ماده ۲ قانون اعتقاد و التزام عملی به ولایت مطلقه فقیه واشتهار به آن به تصویب نمایندگان رسید.

همچنین در جز (۲) بند (ب) ماده (۲) قانون، عبارت «شورای عالی امنیت ملی و شورای نگهبان» جایگزین عبارت «شوراها» شد.

نمایندگان در ادامه مصوب کردند که در جزء ۳ بند (ب) ماده (۲) قانون، عبارت جریان های واگرا حذف شود.

در جزء (۴) بند (ب) ماده (۲) قانون نیز عبارت «اسلام انقلابی» به عبارت «انقلاب اسلامی» با موافقت نمایندگان اصلاح شد.

در تبصره بند (ب) ماده ۲ قانون نیز موارد مندرج در این ماده نافی اختیارات شورای نگهبان در تعیین و تشخیص شرایط مقرر در اصل ۱۱۵ قانون اساسی و بند (۵-۱۰) سیاست های کلی انتخابات ابلاغی مقام معظم رهبری نمی باشد که نمایندگان با این بند موافقت کردند.

همچنین در جزء ۳ با موافقت نمایندگان بند (الف) ماده (۲) قانون، عبارت «مذهب تشیع» جایگزین عبارت «مذهب شیعه جعفری اثنی عشری» شد.

بر اساس موافقت نمایندگان در تبصره ماده ۳ موضوع الحاق ماده (۳۵ مکرر۲) اتباع ایرانی که تابعیت کشور دیگری را دارند و اشخاص غیر ایرانی که تابعیت ایران را کسب کرده اند، نمی توانند در انتخابات ثبت نام نمایند.

در ادامه نمایندگان مصوب کردند که بندهای (الف) و (ب) و تبصره ماده (۴)  به عنوان بندهای (ج) و (د) به ماده (۲) این قانون الحاق و ماده ۴ حذف شود.

در سطر اول ماده (۱۱) موضوع اصلاح ماده ۵۹ قانون نیز نمایندگان مصوب کردند کلمه «از» قبل از عبارت «سه‌ماه پیش از صدور...» اضافه می شود. همچنین در تبصره آن، عبارت «شورای نگهبان»، جایگزین عبارت «اداره انتخابات شورای نگهبان و هر یک از اعضای شورای نگهبان» می شود.

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 انتخابات ریاست جمهوری شورای نگهبان مجلس شورای اسلامی سن کاندیداهای ریاست جمهوری سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 انتخابات ریاست جمهوری موضوع اصلاح ماده شورای نگهبان موافقت کردند قانون نیز ثبت نام بر اساس ماده ۳

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۳۲۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه‌کسانی هستند؟

245 نماینده مجلس شورای اسلامی دوازدهم در دور اول انتخابات در 11 اسفند ماه مشخص شدند و 45 نماینده باقی‌مانده نیز در دور دوم انتخابات در جمعه این هفته (21 اردیبهشت) مشخص خواهند شد تا مجلس دوازدهم کار خود را با 290 نماینده از 7 خرداد ماه به‌ریاست مسن‌ترین نماینده مجلس، آغاز کند.

اولین دستور رسمی و علنی مجلس جدید، رئیس و هیئت رئیسه با رأی اکثریت نمایندگان خواهد بود.

از پیش از برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی، گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر اینکه چه‌کسی رئیس قوه مقننه خواهد شد، آغاز شده است و در همین راستا نامزدهای‌ ریاست مجلس جلسات متعددی را با عناوین مختلف  برگزار و با رسانه‌‌ای کردن تعداد حاضرین در جلسه سعی کردند احتمال نشستن بر صندلی شماره یک مجلس را برای خود تقویت کنند.

اگرچه حدود 10 نماینده از نمایندگان منتخب برای ریاست مجلس آتی، در حال تلاش و رایزنی‌ هستند اما طبق بررسی‌ها و پیگیری‌های خبرنگاران تسنیم از گروه‌های مختلف سیاسی، 4 نامزد بالقوه برای ریاست آتی مجلس شورای اسلامی مطرح هستند و تلاش برخی دیگر از نمایندگان منتخب برای این مهم، ممکن است حتی به کاندیداتوری هم نکشد.

بنا بر این گزارش، محمدباقر قالیباف با سابقه ریاست مجلس در 4 سال گذشته، علی نیکزاد با سابقه دودوره‌ای وزارت و نائب‌رئیسی مجلس، منوچهر متکی با سابقه یک دوره سکانداری وزارت امور خارجه و حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنور با سابقه نائب‌رئیسی مجلس یازدهم، 4 گزینه اصلی برای ریاست مجلس دوازدهم هستند که ممکن است بر اثر رایزنی‌هایی که اکنون در حال انجام است، در نهایت 2 گزینه برای رأی‌گیری در صحن علنی باقی بمانند.

این افراد هم‌اکنون در حال رایزنی‌ با منتخبان مجلس دوازدهم برای جلب نظر آنها هستند و یک منبع آگاه و مطلع نیز به خبرنگار تسنیم گفته است که این 4 گزینه علاوه بر رایزنی‌ با نمایندگان منتخب، همزمان با یکدیگر نیز در حال رایزنی‌ هستند تا شاید بتوانند یکی از گزینه‌ها را به‌نفع خود از صحنه رقابت کنار بزنند.

همچنین برخی نمایندگان تصور می‌‌کنند که ممکن است سید محمود نبویان نماینده فعلی و منتخب اول تهران، گزینه پیش‌بینی‌نشده و غافلگیرکننده انتخابات ریاست مجلس باشد اما پیگیری‌های خبرنگار تسنیم حاکی از این است که آقای نبویان در گفت‌وگوهایی که با چند نماینده منتخب مجلس داشته تصریح کرده است که تمایلی برای ریاست مجلس ندارد.

البته در این میان، برخی منتخبان مجلس دوازدهم هم هستند که  می‌گویند یک نماینده منتخب دیگر، تمایل وافری برای برای ریاست مجلس دارد اما تاکنون نتوانسته است حتی به‌تعداد انگشتان 2 دست، نظر نمایندگان منتخب را جلب کند.

دیگر خبرها

  • افزایش «حق مسکن» کارگران منتفی شد
  • افزایش «حق مسکن» کارگران منتفی است
  • ۴ گزینه اصلی ریاست مجلس دوازدهم چه‌کسانی هستند؟
  • افزایش «حق مسکن» کارگران منتفی است/ توافق حاصل نشد
  • مصوبه تعیین نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در مناطق آزاد اصلاح شد
  • دولت رئیسی می‌خواهد کارگران را از مشارکت در تعیین دستمزدشان کنار بگذارد
  • تاییدتشکیل سازمان «سپند»/ آغاز ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب
  • واکنش به اظهارات حسن روحانی درباره دلایل رد صلاحیت خود | آخرین وضعیت لایحه حجاب | شورای نگهبان به مصوبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان ایراد گرفت؟
  • سخنگوی شورای نگهبان: لایحه حجاب هنوز کار دارد؛ ایرادات همچنان باقی است /کنایه به روحانی: وقتی تایید می شوید، سطح درک شورا بالاست؟ /تایید تشکیل سازمان «سپند»
  • توضیحات مهم سخنگوی شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب/ تشکیل سازمان «سپند» تأیید شد