Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-06@11:07:54 GMT

سن دقیق بنای کاخ ساسان سروستان تعیین شد

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۴۴۶۲۱

سن دقیق بنای کاخ ساسان سروستان تعیین شد

به‌گزارش خبرگزاری فارس، علیرضا عسکری چاوردی  اظهار کرد: تاریخ‌نگاران پیشین، سن بنا را از اواسط دوره‌ ساسانی تا دوره‌ خلافت عباسی پیشنهاد کرده بودند که سه تا چهار قرن را در بر می‌گرفت که تاریخ‌نگاری‌های پیشین بر اساس عناصر و نقشه‌معماری و نیز تعداد اندکی سال‌یابی رادیو کربن ولی با خطای بالا پیشنهاد شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر پایگاه جهانی منظر ساسانی فارس فیروزآباد و سروستان ادامه داد: نتایج این طرح مطالعاتی در نشریه بین‌المللی آرکئومتری به چاپ رسیده است و بنای میراث جهانی سروستان اهمیت ویژه‌ای در تاریخ معماری خاورمیانه دارد چراکه این بنا به نظر برخی از دانشمندان بنایی ساسانی و به گفته برخی دیگر از پژوهشگران در دوره‌ اسلامی ساخته‌ شده است.

عسکری چاوردی بابیان اینکه پژوهش جدید حاصل همکاری‌های بین‌المللی بخش باستان‌شناسی و تاریخ دانشگاه شیراز، معاونت میراث‌فرهنگی وزارت، اداره‌کل امور پایگاه‌های میراث جهانی و اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس، با همکاری پژوهشگاه اکولوژی و تنوع زیستی مدیترانه، مرکز اروپایی آموزش و پژوهش علوم زمین و محیط‌زیست، پژوهشگاه باستان‌شناسی قرون‌وسطی و منطقه‌ی مدیترانه، دانشگاه مارسی و مرکز ملی پژوهش‌های علمی فرانسه طی پنج سال به انجام رسیده است، افزود: «نتایج جدید تحقیقات سن‌سنجی رادیو کربن تعداد زیادی چوب بکار رفته در دیوارها و نیز ریز زغال‌های موجود در ملاط گچی بکار رفته در دیوارها و گنبدهای بنا را ارائه می‌کند.

سرپرست این پروژه بین‌المللی اظهار کرد: «نقطه‌ قوت این پژوهش استفاده از دو روش جدید موسوم به ویگل مچینگ و آر کمباین است که خطای سال‌یابی را بسیار کاهش داده و سن بسیار دقیقی به دست می‌دهد و نتایج این پژوهش نشان می‌دهد عملیات ساخت‌وساز یا بازسازی مهمی در فاصله‌ سال‌های ۶۵۸ تا ۶۸۳ میلادی یعنی دقیقه در زمان تاخت‌وتاز اعراب در ایران انجام‌گرفته است.

عسکری چاوردی ابراز کرد: این یافته سن پیشنهادی لیونل بیر که سروستان را به دوره‌ عباسی نسبت می‌دهد حدود دو قرن به گذشته بازمی‌گرداند و به نظر می‌رسد که بنای سروستان یک پروژه معماری متعلق به پایان دوره‌ ساسانی است که در همان زمان آغازشده و در سه دهه‌ پس از ورود اعراب به پایان رسیده است.

او افزود: بنابراین این بنا را می‌توان به معنای واقعی یک میراث ساسانی در دوره اسلامی به شمار آورد و ساخت چنین بنای بزرگ و پیچیده‌ای در این زمان نشان می‌دهد که حداقل بخش‌هایی از فارس در زمان ورود اعراب از ثبات سیاسی بهره‌مند بوده است.

انتهای پیام/ف

منبع: فارس

کلیدواژه: معماری کاخ ساسان سن سنجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۴۴۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام زمان برگزاری هفتمین اشکوره فرهنگی هنری حسینی در آمل

ایسنا/مازندران رئیس اجرایی هفتمین اشکواره فرهنگی هنری حسینی از برگزاری هفتمین دوره این اشکواره نیمه نخست شهریورماه سال جاری به میزبانی شهرستان آمل خبر داد.

حسین جوادی در گفت‌وگو با خبرنگارایسنا گفت، هفتمین دوره این اشکواره در شش بخش «رسانه، تئاترخیابانی، عکس، شعر و داستان کوتاه و بخش کودک و نوجوان» در بازه زمانی روزهای یکم تا ۱۵ شهریور برگزارمی‌شود.

وی افزود: در بخش نوجوان اشکواره فرهنگی هنری حسینی در چهار بخش سرود گروهی، قصه گویی و نقالی، شعرخوانی و خاطره گویی و روایت گری برگزار خواهد شد.

جوادی اضافه کرد، برای هم افزایی بیشتر برای برگزاری هفتمین دوره اشکواره فرهنگی هنری حسینی، جلسه‌ای مدیران اجرایی و دبیران اشکواره در دبیرخانه این اشکواره در آمل برگزار شد.

رئیس اجرایی هفتمین اشکواره فرهنگی هنری حسینی، با بیان اینکه امسال برای نخستین بار رویکرد این اشکواره با محوریت شهدای راه قدس خواهد بود، تصریح کرد: با تاکیدات رهبری در خصوص حماسه بزرگ قدس، تصمیم گرفتیم محوریت این اشکواره را در کنار قیام امام حسین (ع)، شهدای راه قدس نیز باشد تا از زبان هنر به این جریان نیز پرداخته شود.

جوادی، همچنین به استقبال بالای علاقمندان استان‌های مختلف و حتی خارج از کشور به ۶ دوره اشکواره فرهنگی هنری حسینی در شهرستان آمل اشاره و ابراز امیداوری کرد: خوشبختانه در ۶ دوره برگزاری اشکواره، اتفاقات خوبی افتاد و شاهد پربار شدن این کار فرهنگی بودیم و این باعث می‌شود تلاشمان را بیش از پیش برای بهتر شدن انجام دهیم.

به گزارش ایسنا، در ششمین اشکواره ملی فرهنگی هنری حسینی طی روزهای ۱۶ تا ۲۸ شهریور در شهرستان آمل برگزار شد.

برای ششمین دوره این اشکواره، حدود ۱۳۰۰ هنرمند و فعال فرهنگی از کشورهای ایران، ترکیه، سوریه، افغانستان و عراق با حدود ۳۳۰۰ اثر در ۶ بخش رسانه، تئاتر خیابانی، عکس، شعر، کودک و نوجوان و داستان با موضوع امام حسین(ع) و مدافعان حرم به دبیرخانه این اشکواره در شهرستان آمل ارسال کرده بودند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعلام زمان برگزاری هفتمین اشکوره فرهنگی هنری حسینی در آمل
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • ضرورت معرفت‌شناسی دقیق از سیره سیاسی امام صادق (ع)
  • ثبت ۲۵۵ هزار قرارداد اجاره در سامانه «خودنویس»
  • مرمت خانه‌های تاریخی اردبیل امسال تعیین تکلیف می‌شود
  • گام‌های لرزان برای ثبت جهانی محور ساسانی کرمانشاه
  • دانشمندان ساعت اتمی جدید بسیار دقیق و مقاوم ساختند
  • اهدای جایزه احمد اقتداری به پژوهش‌های برگزیده خلیج فارس
  • نصب تله‌های فرمونی برای پایش آفات در شهرستان بن